Пиян шофьор се блъсна в дърво на пътя между плевенското село

...
Пиян шофьор се блъсна в дърво на пътя между плевенското село
Коментари Харесай

„Споделил, че е пил бира“: Пиян водач причини смъртта на детето си

Пиян водач се блъсна в дърво на пътя между плевенското село Опанец и Долна Митрополия. При злополуката почина 5-годишното му дете. В колата е пътувала и жена на 21 години.

Автомобилът е навлязъл в речно корито

Фаталният случай стана на междуселски път, откакто 30-годишният водач изгубил надзор над колата. 

„ Навлизайки в изострен, десен завой губи надзор над автомобила. Той излиза отвън платното и се удря странично в крайпътно дърво. Извършен е оглед, при който е открито, че в автомобила липсва детско столче. Всички са били без колани “, сподели Дияна Илиева, зам.-окръжен прокурор на Плевен.

Тестът на лидера е отчел 2,1 промила алкохол

Пробата за алкохол с дрегер е отчела 2,33 промила. Тестът за опиати е негативен. Водачът няма предходни съществени прегрешения.

„ По първични данни лидерът е с редица болести, използва много медикаменти. Споделил е, че е пил бира “, допълниха от прокуратурата.

Максимално позволената скорост на този път е 90 км/ч. Според информацията на прокуратурата на място е бил автоексперт, съгласно който автомобилът не се е движил с превишена скорост, съдейки по деформации на колата и дървото.

Две коли са се блъснали на разклона за село Оряховица

Припомняме, че през юли пийнал и недееспособен водач провокира злополука, при която починаха трима души. Деянието е квалифицирано като изключително тежък случай , а обвиняването му към този момент е изменено в причиняване на случай при възможен предумисъл.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР